7 kulinārās viltības, kuras vajadzētu pamācīties no šef-pavāriem

Advertisement
Advertisement

Virtuve - tā ir tā vieta, kur mēs pavadām daudz sava brīvā laika, gatavojot tajā un ēdot. Bieži vien gadās tā, ka dēļ savas nezināšanas mēs neuzmanības dēļ bojājam produktus vai arī mums saprašanas par to, kā pareizi tos pagatavot. Par laimi šef-pavāri nolēma padalīties ar noslēpumiem un viltībām, kas palīdzēs pagatavot kārtīgi ēdienus. 

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Blanšējiet

Restorānos izmanto tādu pagatavošanas tehniku, kā blanšēšana. Mājas virtuvē šī tehnika diemžēl nav tik populāra. Tikai retās saimnieces zina, ka blanšējot sanāk visgardākās pusdienas un vakariņas.

Kāpēc derētu sākt blanšēt, ja jūs nekad to nebijāt darījuši? Blanšēšana - īslaicīga produktu apstrāde ar vārošu ūdeni vai tvaiku. Piemēram, pirms cepšanas sparģeļus vāra 2-3 minūtes karstā ūdenī. Tas ļauj saglabāt dārzeņa sulīgo izskatu un padara viņu mīkstu.

Blanšēt var arī citus dārzeņus: tomātus (lai miza tīrītos labāk nost), sīpolus, brokoļus.
Marinējiet

Mūsdienu trendi diktē savus likumus. Marinēt šodien var un vajag ne tikai gurķus un tomātus, bet arī citus dārzeņus. Tie kļūs par ideālu piedevu vai eksotiskās mērces sastāvdaļu.

Atveriet sevi eksperimentiem! Izmēģiniet iemarinēt bietes, seleriju, redīsus, burkānus. Tie pastāvēs un iegūs brīnišķīgu garšu un aromātu, ar ko varēs izdekorēt jebkuru ēdienu. Neizmirstiet pievienot garšvielas.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 18:37 09.06Versis
Vērsis pats par visiem sarakstījis, bet par sevi neatklāj
0 0 20:29 07.06Arda
Skaisti cilvēki!
0 0 09:00 07.06Aiga
Pilnīgas muļķības, un tāds laiks 22.00, laikam, neeksistē :D

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2017