Ābolu pīrāgs bez mīklas: lūk ko es uzcepšu no jaunās ābolu ražas!

Advertisement
Advertisement

Tuvojas jaunā ābolu raža, kas nozīmē, ka ir pēdējais laiks atrast interesantu ābola pīrāga recepti.


Mūsu komandai, kā reiz, ir viena piemērota! Absolūti liess, ātra pagatavošana un fantastiski gardais ābolu pīrāgs: nav nepieciešama mīkla, bet pagatavošanai (ja neskaita pašu cepšanu) paies maksimums 15 minūtes.


Pīrāgs labi turas kopā, sanāk sulīgs iekšpusē un ar kraukšķīgo maliņu no ārpuses. Tā mitrumu var mainīt, palielinot vai samazinot pildījuma daudzumu.

Raksta turpinājums - lapa #1
Ābolu pīrāgs bez mīklas

Sastāvdaļas

- glāze mannā;
- glāze miltu;
- glāze cukura;
- 1 tējk. cepamā pulvera;
- 1 – 1,5 kg ābolu (labāk skābos un sulīgos);
- 1 tējk. kanēļa;
- 2 tējk. cietes;
- eļļa formas ieziešanai.
Pagatavošana

1. Ābolus, nomazgā, izgriež serdes un sarīvē uz rupjās rīves.
2. Atsevišķa traukā samaisi sausās sastāvdaļas: mannā, miltus, cukuru, cepamo pulveri, cieti un kanēli. Ja mīli riekstus – droši pievieno, par skādi nenāks!
3. Formā ieliec foliju un bagātīgi iezies ar eļļu (bez smaržas).
4. Pirmajā slānī ieber sauso maisījumu, aptuveni 0,5 cm biezumā, izlīdzini. Pa virsu uzliec tikpat biezu kārtu ar rīvētiem āboliem. Tā turpini, līdz vēlamam pīrāga augstumam, tikai pēdējam slānim ir jābūt no sausā maisījuma.
5. Atstāj pīrāgu iesūkties 15 – 20 minūtes, pēc tam cep 40 – 45 minūtes, 180 grādos.
Gatavu pīrāgu izņem no cepeškrāsns un ļauj nedaudz atdzist, sagriez nelielos gabaliņos.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 23:33 30.11Inese
Sen zināms jau viss! Gaidiju kādas praktiskākas un lietderīgākas lietas...
1 0 20:44 26.11Hmmm...
Es arī nepiekrītu!
Visi teroristi ir ar brūnām acīm,kuri jau savos bērnos ieliek nežēlību,citu tautu,reliģijas piekritēju un sieviešu nicināšanu!
Tie tieši ir visbriesmīgākie cilvēki!
1 0 22:33 25.11Aivars
Nu pilnīgs murgs

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2017