No Parīzes ar mīlestību: 4 franču virtuves noslēpumi

Advertisement
Foto: in.ua
Advertisement

Franču virtuve tiek uzskatīta par pašu izsmalcinātāko, kaut gan gatavošanai tiek izmantoti visparastākie produkti.


Ar ko tad var izskaidrot šādu pielūgsmes un apbrīna efektu? Šefpavāriem par šo tēmu ir savs viedoklis. Viņi uzskata, ka Franciju nav iespējams iedomāties bez brīvības (tai skaitā arī kulinārijā). Tādēļ šīs valsts pavāriem neeksistē receptes, kā tādas. Recepte ­ tas ir tikai pamats, no kura arī rodas burvestība: rodas bezgalīgi gards ēdiens.

Raksta turpinājums - lapa #1
Foto: in.ua
Šodien mēs pacentīsimies pastāstīt par pašiem svarīgākiem likumiem, kurus gatavojot ievēro gan pavāri, gan mājsaimnieces.
Foto: in.ua
Mērču dažādība

Dažādība franču virtuvē, bieži vien ir pateicoties mērcēm. Angļiem pat ir joks par šo tēmu, ka „Anglijā ir 300 reliģijas un 3 mērces, bet Francijā ir 3 reliģijas un 300 mērces”.

Pašlaik franču virtuvē ir vairāk nekā 3 000 mērču, katra no tām ir unikāla. Nemainot produktus, bet, mainot mērces, var izveidot interesantu un bagātīgu svētku galdu. Starp citu, dažas no šīm mērcēm ir kļuvušas par „savām” arī mūsu virtuvē: bešamel, majonēze un tml.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 18:37 09.06Versis
Vērsis pats par visiem sarakstījis, bet par sevi neatklāj
0 0 20:29 07.06Arda
Skaisti cilvēki!
0 0 09:00 07.06Aiga
Pilnīgas muļķības, un tāds laiks 22.00, laikam, neeksistē :D

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2017