Vīramāte – itāliete iemācīja pagatavot retu, bet gardu ēdienu – salame di verdura!

Advertisement
Advertisement

Nedaudz mana bērnības draudzene atbrauca ciemoties uz dzimteni no Itālijas. Viņa pavisam nesen iepazinās ar patīkamu itālieti, kurš drīz vien viņu bildināja un aizveda pie sevis.


Man par izbrīnu, draudzene neaprobežojās tikai ar godīgas sievas un mājsaimnieces lomu, viņa pabeidza vizāžistes kursus un nu strādā nelielā skaistumkopšanas salonā.

 

 

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Atbraucot mājās, viņa uzaicināja visus draugus uz itāliešu vakariņām. Vakara nagla bija īpašs sacepums – salame di verdura (tulkojumā salami ar dārzeņiem). Izrādījās šis ēdiens – īsta viņa vīra ģimenes relikvija.

Sievietes nodeva šo recepti no mātes meitai, no vīramātes vedeklai, no paaudzes paaudzē. Es izjautāju draudzeni par šī sacepuma pagatavošanas niansēm un lūk, ko viņa man pastāstīja…
Itāļu sacepums

Sastāvdaļas

• 600 – 700 gr miltu;
• 4 olas;
• 3 l ūdens;
• 1 kg spinātu;
• 300 gr cietā siera (derēs parmezāns, tilziteris, gauda, holandiešu);
• 1 tējk. sāls;
• 250 gr sviesta;
• 50 gr olīveļļas.
Pagatavošana

1. Iepriekš sagatavojiet spinātus: ievietojiet noskalotos zaļumus katlā un uzlieciet to uz neliela uguns. Kad parādīsies sula, pievienojiet olīveļļu.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Aizvakar 17:44Mikka
Tā tu pazaudēsi to, kas tev ir.... ...un nekas nav riebīgāks, kā greizsirdība
1 1 19:06 25.07dea
nepiekritu......jo redz patiesibaa visas naidigas un krapnieciskas tautas ir ar brunam acim
0 0 11:39 23.07renis
Sviests... No pirksta izziista vnk hu**a un tagad te visas lielo asaru upi taisa...

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2017