12 veselīgi produkti, kurus mēs visu dzīvi esam ēduši nepareizi

Advertisement
Advertisement

Mēs esam par to, lai ēdiens mūsos radītu baudu un jēgu: lūk jums pāris vienkāršas rekomendācijas, kuras palīdzēs padarīt jūsu ēdienu mazliet veselīgāku.

Raksta turpinājums - lapa #1
1. Griķi

Iemesls: griķi ir bagāti ar dzelzi, bet piens ar kalciju. Atsevišķi tas viss ir labi un veselīgi, bet kopā šie elementi traucē viena otra iedarbībai.
2. Jaunie kartupeļi

Iemesls: visi kartupeļi labumi - kālijs, dzelzs, fosfors, C vitamīns, glabājas tieši mizā. Svarīgi: ja kartupelis ir kļuvis zaļgans, tajā ir uzkrājies kaitīgais toksīns - solonīns, no tādas mizas labāk ir atteikties.
3. Kivi

Iemesls: iegūsim trīs reizes vairāk antioksidantu, uzveiksim stafilokoku un zarnu nūjiņu.
4. Burkāni

Iemesls: izvārītos burkānos ir vairāk beta - karotīns un luteīns, kas ir nepieciešams labākai redzei un veselīgai ādai.
5. Baklažāni

Iemesls: cepeškrāsns gatavošanas procesā kālija koncentrācija palielinās, bet nitrāti `notek`.
6. Sparģeļi

Iemesls: ja cep sparģeļus 5-7 minūtes, var saglabāt daudz vairāk vitamīnu un antioksidantu, nekā vārot vai ilgi cepot. Turklāt, izvārot, sparģeļu C vitamīns izgaro ūdenī.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Aizvakar 21:58Oje
Meitene sevi vienkārśi izkropļojusi
1 0 21:52 28.02Andris
Galìgs sviests , bet ja tà uzvedàs , kà uzrakstits , tad jeb kuru var tàdu personu, tiešàm var saukt par kretìnu.
0 0 01:05 24.02Martzello
Mīlestība starp sievieti un vīrieti ir viņu abu dvēseļu (prātu, jūtu, gribas) realizēšana vienam pret otru savstarpēji laimīgā harmonijā.
Advertisement

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2019