6 saldi ēdieni, ko var pagatavot bez cukura!

Advertisement
Advertisement

Cik daudz saldu ēdienu Tu ēd? Zinātnieki ir pierādījuši, ka cukurs rada atkarību un stimulē galvas smadzeņu centrus, kuri atbild par baudu. Kā gan ēst desertus, nelietojot cukuru?

 

Esam izveidojuši 6 recepšu rakstu, kas nesatur cukuru, labu apetīti! Pieturies pie pareiza uztura un ESI VESELS!

 

Dietologi rekomendē cukura normu - 5 tējkarotes cukura diennaktī sievietēm, priekš vīriešiem - 9 tējkarotes. Ņem vērā arī cukura svaru, nevis tikai pašu cukuru, ko pievieno tējai. Liels cukura daudzums atrodas saldumos, sulās un gāzētajos dzērienos, ketčupos un citās veikala mērcēs. Tāpēc ir pēdējais laiks uzzināt, kā gatavot bez cukura populārus ēdienus, piemēram biezpiena sacepumu utt.

 

 

Avots

Raksta turpinājums - lapa #1
Foto: mtdata.ru
Biezpiena sacepums

Priekš tā, lai sacepums sanāktu salds, nav obligāti jāpievieno cukurs! Labāk izmantot dabīgos saldinātājus, piemēram banānus. Vienkārši apvienojiet biezpiena masu ar samaltiem banāniem un liekat cepeškrāsnī. Ja sagribas dažādību - iemainiet banānu pret muskata ķirbi vai pievienojiet masai rozīnes.
Foto: mtdata.ru
Jums vajadzēs:

⚫ Biezpiens – 300 g
⚫ Ķirbis – 300 g
⚫ Banāns – 1 gab.
⚫ Olas – 2 gab.
⚫ Sāls — Šķipsniņa
⚫ Mannā – 3 ēd.k.
⚫ Saldais krējums – 130 ml
⚫ Kanēlis – pēc garšas
Foto: mtdata.ru
Nomizojam ķirbi un banānu, sagriežam lielos gabalos. Liekam visu blendera traukā.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 21:48 26.12.2018mhm
kā ir sevi jānīst, lai tā izķēmotu...
0 0 12:05 26.12.2018didam
ak Dievs. Varbūt tad nemeklējiet sievietes, ja jau jūs tā jāliek mierā? Pārcelieties uz dzīvi uz vientuļas salas, un būs jums miers ;)
Secinājums viens - slima cilvēka pārdomas par to, ko viņš viskvēlāk vēlas....
0 0 23:53 18.12.2018Krista
Tā kā rakstīts, ka torti nevar sabojāt un nevar nesanākt, nolēmu izmēģināt. Tomēr ar musu kaut kas nesanāca. Uz 500 ml saldā krējuma 80g sausā pudiņa sanāca negarsiga miltaina masa. Nodomāju, varbūt kļūda gramos un vajadzēja tomēr 1 paciņu (40g).Pielēju vēl saldā krējuma. Miltaina garša nebija vairs tik izteikta, bet tomēr saglabājās. Krējums arī nesaputojās. Nācās izliet ārā, skriet uz veikalu pēc vēl saldā krējuma un želatīna.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2019