7 kulinārās viltības, kuras vajadzētu pamācīties no šef-pavāriem

Advertisement
Advertisement

Virtuve - tā ir tā vieta, kur mēs pavadām daudz sava brīvā laika, gatavojot tajā un ēdot. Bieži vien gadās tā, ka dēļ savas nezināšanas mēs neuzmanības dēļ bojājam produktus vai arī mums saprašanas par to, kā pareizi tos pagatavot. Par laimi šef-pavāri nolēma padalīties ar noslēpumiem un viltībām, kas palīdzēs pagatavot kārtīgi ēdienus. 

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Blanšējiet

Restorānos izmanto tādu pagatavošanas tehniku, kā blanšēšana. Mājas virtuvē šī tehnika diemžēl nav tik populāra. Tikai retās saimnieces zina, ka blanšējot sanāk visgardākās pusdienas un vakariņas.

Kāpēc derētu sākt blanšēt, ja jūs nekad to nebijāt darījuši? Blanšēšana - īslaicīga produktu apstrāde ar vārošu ūdeni vai tvaiku. Piemēram, pirms cepšanas sparģeļus vāra 2-3 minūtes karstā ūdenī. Tas ļauj saglabāt dārzeņa sulīgo izskatu un padara viņu mīkstu.

Blanšēt var arī citus dārzeņus: tomātus (lai miza tīrītos labāk nost), sīpolus, brokoļus.
Marinējiet

Mūsdienu trendi diktē savus likumus. Marinēt šodien var un vajag ne tikai gurķus un tomātus, bet arī citus dārzeņus. Tie kļūs par ideālu piedevu vai eksotiskās mērces sastāvdaļu.

Atveriet sevi eksperimentiem! Izmēģiniet iemarinēt bietes, seleriju, redīsus, burkānus. Tie pastāvēs un iegūs brīnišķīgu garšu un aromātu, ar ko varēs izdekorēt jebkuru ēdienu. Neizmirstiet pievienot garšvielas.
Skatieties pa jaunam

Gastronomiskā pasaule ir uzstādījis augstu latiņu restorāniem. Pavāriem ir jāeksperimentē, jāmēģina jaunus savienojumus un jāmēģina pa jaunam gatavot ierastos produktus. Savādāk, viņi riskē ātri kļūt garlaicīgi prasīgajai auditorijai.

Ņemiet piemēru no pavāriem. Mēģiniet paskatīties uz ierasto ēdienu pavisam no cita skatu punkta. Kartupeļu biezeņa vietā pagatavojiet biezeni no batatas. Palutiniet sevi ar dārzeņu čipsiem. Pagatavojiet veselīga uztura siera kūku.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 21:48 26.12.2018mhm
kā ir sevi jānīst, lai tā izķēmotu...
0 0 12:05 26.12.2018didam
ak Dievs. Varbūt tad nemeklējiet sievietes, ja jau jūs tā jāliek mierā? Pārcelieties uz dzīvi uz vientuļas salas, un būs jums miers ;)
Secinājums viens - slima cilvēka pārdomas par to, ko viņš viskvēlāk vēlas....
0 0 23:53 18.12.2018Krista
Tā kā rakstīts, ka torti nevar sabojāt un nevar nesanākt, nolēmu izmēģināt. Tomēr ar musu kaut kas nesanāca. Uz 500 ml saldā krējuma 80g sausā pudiņa sanāca negarsiga miltaina masa. Nodomāju, varbūt kļūda gramos un vajadzēja tomēr 1 paciņu (40g).Pielēju vēl saldā krējuma. Miltaina garša nebija vairs tik izteikta, bet tomēr saglabājās. Krējums arī nesaputojās. Nācās izliet ārā, skriet uz veikalu pēc vēl saldā krējuma un želatīna.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2019