7 kulinārās viltības, kuras vajadzētu pamācīties no šef-pavāriem

Advertisement
Advertisement

Virtuve - tā ir tā vieta, kur mēs pavadām daudz sava brīvā laika, gatavojot tajā un ēdot. Bieži vien gadās tā, ka dēļ savas nezināšanas mēs neuzmanības dēļ bojājam produktus vai arī mums saprašanas par to, kā pareizi tos pagatavot. Par laimi šef-pavāri nolēma padalīties ar noslēpumiem un viltībām, kas palīdzēs pagatavot kārtīgi ēdienus. 

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Blanšējiet

Restorānos izmanto tādu pagatavošanas tehniku, kā blanšēšana. Mājas virtuvē šī tehnika diemžēl nav tik populāra. Tikai retās saimnieces zina, ka blanšējot sanāk visgardākās pusdienas un vakariņas.

Kāpēc derētu sākt blanšēt, ja jūs nekad to nebijāt darījuši? Blanšēšana - īslaicīga produktu apstrāde ar vārošu ūdeni vai tvaiku. Piemēram, pirms cepšanas sparģeļus vāra 2-3 minūtes karstā ūdenī. Tas ļauj saglabāt dārzeņa sulīgo izskatu un padara viņu mīkstu.

Blanšēt var arī citus dārzeņus: tomātus (lai miza tīrītos labāk nost), sīpolus, brokoļus.
Marinējiet

Mūsdienu trendi diktē savus likumus. Marinēt šodien var un vajag ne tikai gurķus un tomātus, bet arī citus dārzeņus. Tie kļūs par ideālu piedevu vai eksotiskās mērces sastāvdaļu.

Atveriet sevi eksperimentiem! Izmēģiniet iemarinēt bietes, seleriju, redīsus, burkānus. Tie pastāvēs un iegūs brīnišķīgu garšu un aromātu, ar ko varēs izdekorēt jebkuru ēdienu. Neizmirstiet pievienot garšvielas.
Skatieties pa jaunam

Gastronomiskā pasaule ir uzstādījis augstu latiņu restorāniem. Pavāriem ir jāeksperimentē, jāmēģina jaunus savienojumus un jāmēģina pa jaunam gatavot ierastos produktus. Savādāk, viņi riskē ātri kļūt garlaicīgi prasīgajai auditorijai.

Ņemiet piemēru no pavāriem. Mēģiniet paskatīties uz ierasto ēdienu pavisam no cita skatu punkta. Kartupeļu biezeņa vietā pagatavojiet biezeni no batatas. Palutiniet sevi ar dārzeņu čipsiem. Pagatavojiet veselīga uztura siera kūku.
Nebaidieties izmantot drosmīgus produktus

Virtuve - tā ir vieta eksperimentiem. No vienas puses, no pirmās reizes jums var nesanākt izmantot neparastu sastāvdaļu tā, lai ēdiens būtu harmonisks. No otras puses, jūsu drosmes rezultāts var kļūt par šedevrālu ēdienu ar neparastu garšu, no kura ciemiņiem būs harmonisks saviļņojums.

Nebaidieties eksperimentēt: nolieciet malā ierastās receptes un mācieties `izjust` ēdienu. Īsta kulinārija - tā ir māksla. Ar laiku jūsu intuīcija jums teiks priekšā, kādi produkti labāk derēs kopā.
Apcepiet sēnes divreiz

Sēnes - īsts rudens sezonas hīts. Neskatoties uz to, ka sēnes nav iespējams sabojāt gatavošanas procesā, daudz tāpat gatavo tās nepareizi. Tā rezultātā sēnes neatklāj visu savu garšu un aromātu.

Pavāri dara tā: sākumā viņi apcep sēnes, pilnībā iztvaikojot to mitrumu. Pēc tam, sēnes ir jānosusina un jāapcep vēlreiz. Otrajā reizē, tās iegūs pilnīgu un neatkārtojamu garšu.
Nesteidzieties ar vistas krūtiņu

Kā pareizi cept vistas krūtiņu? Liekas, ka universālas atbildes tam nav: katrs gatavo putnu tā, kā ir pieradis. Šef-pavāri iesaka izmainīt savu vistas pagatavošanas veidu. Prakse rāda, ka gaļa sanāk maksimāli maiga un sulīga, ja vistu cep uz lēnas uguns. Lai arī tas aizņem daudz vairāk laika, bet rezultāts jūs patīkami pārsteigs.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 21:58Oje
Meitene sevi vienkārśi izkropļojusi
1 0 21:52 28.02Andris
Galìgs sviests , bet ja tà uzvedàs , kà uzrakstits , tad jeb kuru var tàdu personu, tiešàm var saukt par kretìnu.
0 0 01:05 24.02Martzello
Mīlestība starp sievieti un vīrieti ir viņu abu dvēseļu (prātu, jūtu, gribas) realizēšana vienam pret otru savstarpēji laimīgā harmonijā.
Advertisement

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2019