Gards ābolu pīrāgs vācu gaumē: valdzina ar savu vienkāršību un neatkārtojamo garšu!

Advertisement
Advertisement

Apfelkuchen – tulkojumā novācu valodas nozīmē „ābolu pīrāgs”. Šī pīrāga recepte ir ārkārtīgi vienkārša, bet izcilā garša iekaro nekavējoties! Izmēģinot šo recepti, tu jau vairs nekad negribēsi cept banālu šarloti: sulīgs, maigs un tik aromātisks...

 


Pīrāgs ar āboliem vācu gaumē


Pēc mūsu receptes ābolu pīrāgu spēs uzcept pat iesācējs. Deserts izdosies jau pirmajā reizē!

Raksta turpinājums
Sastāvdaļas:

- 250 g sviesta
- 20 g vaniļas cukura
- 350 g miltu
- 15 g cepamais pulveris
- 5 olas
- 1 kg ābolu
- 0,5 tējk. kanēļa
- sāls šķipsniņa
- pūdercukurs apbēršanai

Pagatavošana:

1. Ieliec traukā mīkstu sviestu, ieber cukuru, vaniļas cukuru un pievieno olas. Kul, līdz masa ir viendabīga, pievieno sāli. Samaisi izsijātus miltus un cepamo pulveri. Pakāpeniski pievienojam sviesta masai miltus un tos iemaisi (ir jāizdodas krēmveidīgai masai).
2. Ābolus notīra, izgriež serdes, sagriez daiviņās, apkaisa ar kanēli un pievieno masai. Rūpīgi izmaisi.
3. Formā ieklāj cepamo papīru.
4. Ielej mīklu ar āboliem formā.
5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, ievieto tajā formu ar mīklu, un cep 40 – 45 minūtes, līdz zeltaini brūnai krāsai.


Pasniedz pīrāgu apbērtu ar pūdercukuru. Ērti izmantot mazu sietiņu. Ja esi eksperimentētājs, pamēģini izcept šo pīrāgu ar citiem augļiem vai pildījumu: plūmēm, persikiem, aprikozēm... Īpaši gari izdodas, ja mīklai pievieno nedaudz grieķu riekstus.

Labu apetīti! Neaizmirsti dalīties ar draugiem ar šo brīnišķīgo recepti!

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 14:00 13.10nutella
Īsts spoks un ne jau nu 25 gadi, bet 45.
0 0 11:56 23.09glino
Kārtējie murgi.
0 0 18:06 17.09Inese
Ko var muldēt....

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2017