Kulinārijas reanimācija: Kā izglābt pusdienas, ja kaut kas ir nogājis greizi.

Advertisement
Advertisement

Šķiet, mēs neesam sastapuši cilvēku, kuram kaut reizi nebūtu piededzis piens. Vai to, kurš ir ēdis piedegušus rīsus tikai tādēļ, ka aizmirsa izslēgt plīti un aizgāja rīta dušā. Ja arī šādi cilvēki eksistē, tad pieņemam, ka tie ir tie, kuri ieiet virtuvē tikai tādēļ, lai paēstu gatavu ēdienu, droši ne tādēļ, lai to pagatavotu. Tad ko tomēr darīt, ja kulinārijas eksperimentu laikā nogāja kaut kas greizi? Izmest miskastē un sākt no jauna? Nekādā gadījumā!



Raksta turpinājums - lapa #1
Foto: tv.ua
Pārsālījāt. Ja runa ir par svaigiem salātiem, tad viss ir vienkārši – noskalojāt un ļāvāt notecēt. Pārsālītai zupai nevajag liet papildus ūdens devu, labāk pievienot nedaudz rīsus, kartupeļus vai mazos makaroniņus. Pārsālītu gaļu izglābs pliekana miltu vai eļļas mērce.

Piedega. Pārlieciet tīrā traukā, tikai nekādā gadījumā nemaisiet saturu – tādā gadījumā kopējā masā nokļūs piedegušie ēdiena gabali. Gadījumā ar pienu – pārlejiet tīrā traukā, izkāšot cauri vairākām marles kārtām.
Pārāk skābs. Pievienojiet nedaudz cukuru.

Pārāk sauss. Konditorijas izstrādājumus var ietīt mitrā dvielī uz pāris minūtēm – vai izmērcēt tos krēmā vai sīrupā. Ja gaļa vai zivs ir zaudējusi sulīgumu, pārlejiet to ar krējuma vai tomātu mērci, kurā var to nedaudz pasautēt.

Pārāk biezs. Var pievienot buljonu vai tomātu sulu: pielejiet un uzvāriet. Desertus izlabos jebkura saldā mērce vai saldais krējums.

Smiltis. Ja kompotā ir palikušas smiltis uz augļiem, to var izkāst cauri vairākām marles kārtām. Pēc kura noteikti vēlreiz uzvāriet kompotu un tad atdzesējiet.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 09:15 17.07ANDA
Kādas muļķības,kur tos murgus izrāvāt.
0 0 18:37 09.06Versis
Vērsis pats par visiem sarakstījis, bet par sevi neatklāj
0 0 20:29 07.06Arda
Skaisti cilvēki!

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2017