No Parīzes ar mīlestību: 4 franču virtuves noslēpumi

Advertisement
Foto: in.ua
Advertisement

Franču virtuve tiek uzskatīta par pašu izsmalcinātāko, kaut gan gatavošanai tiek izmantoti visparastākie produkti.


Ar ko tad var izskaidrot šādu pielūgsmes un apbrīna efektu? Šefpavāriem par šo tēmu ir savs viedoklis. Viņi uzskata, ka Franciju nav iespējams iedomāties bez brīvības (tai skaitā arī kulinārijā). Tādēļ šīs valsts pavāriem neeksistē receptes, kā tādas. Recepte ­ tas ir tikai pamats, no kura arī rodas burvestība: rodas bezgalīgi gards ēdiens.

Raksta turpinājums
Foto: in.ua
Šodien mēs pacentīsimies pastāstīt par pašiem svarīgākiem likumiem, kurus gatavojot ievēro gan pavāri, gan mājsaimnieces.
Foto: in.ua
Mērču dažādība

Dažādība franču virtuvē, bieži vien ir pateicoties mērcēm. Angļiem pat ir joks par šo tēmu, ka „Anglijā ir 300 reliģijas un 3 mērces, bet Francijā ir 3 reliģijas un 300 mērces”.

Pašlaik franču virtuvē ir vairāk nekā 3 000 mērču, katra no tām ir unikāla. Nemainot produktus, bet, mainot mērces, var izveidot interesantu un bagātīgu svētku galdu. Starp citu, dažas no šīm mērcēm ir kļuvušas par „savām” arī mūsu virtuvē: bešamel, majonēze un tml.
Foto: in.ua
Sieru plates

Līdzīgi arī siers ir interesants akcents franču virtuvei. To pievieno pie ēdieniem, mērcēs un ēd pat kā desertu.

Pašlaik ir pat līdz 400 dažādu sieru šķirņu, no kuriem pašas slavenākās: „Emmentaļ”, „Bri”, „Kamamber”, „Rokfor” un tml. Sieri garšo dažādi: sāļi, saldi, maigi, cieti, mīksti, mājas, ar pelējumu, vīnā, salātos, uz maizes, zupā. Var atrast vēl neskaitāmus piemērus, kā izmantot šo produktu.
Foto: in.ua
Biezeņzupas

Franču virtuvē zupas ciena. Tomēr visvairāk mīl sīpolu zupu. Starp citu, sākumā zupu gatavoja no sīpoliem un šampānieti. Tieši tādu variantu mīlēja pēc medībām baudīt karalis Ludviķis XV.

Visbiežāk zupas franču virtuvē gatavo kā biezeni.
Foto: in.ua
Vīns visur

Vīna cienītāji ­ franči ­ pievieno to ļoti daudziem ēdieniem. Tajā skaitā gatavojot gaļu. Starp citu, gailis vīnā kļuva pat pasaules slavenu ēdienu ­ valsts vizītkarti. Likuma, kurš nosaka izmantot balto vai sarkano vīnu neeksistē. Te var droši eksperimentēt. Bet ir noteikums, ka kulinārijā izmanto tikai sausos un pussaldos vīnus.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Aizvakar 21:58Oje
Meitene sevi vienkārśi izkropļojusi
1 0 21:52 28.02Andris
Galìgs sviests , bet ja tà uzvedàs , kà uzrakstits , tad jeb kuru var tàdu personu, tiešàm var saukt par kretìnu.
0 0 01:05 24.02Martzello
Mīlestība starp sievieti un vīrieti ir viņu abu dvēseļu (prātu, jūtu, gribas) realizēšana vienam pret otru savstarpēji laimīgā harmonijā.
Advertisement

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2019