No Parīzes ar mīlestību: 4 franču virtuves noslēpumi

Advertisement
Foto: in.ua
Advertisement

Franču virtuve tiek uzskatīta par pašu izsmalcinātāko, kaut gan gatavošanai tiek izmantoti visparastākie produkti.


Ar ko tad var izskaidrot šādu pielūgsmes un apbrīna efektu? Šefpavāriem par šo tēmu ir savs viedoklis. Viņi uzskata, ka Franciju nav iespējams iedomāties bez brīvības (tai skaitā arī kulinārijā). Tādēļ šīs valsts pavāriem neeksistē receptes, kā tādas. Recepte ­ tas ir tikai pamats, no kura arī rodas burvestība: rodas bezgalīgi gards ēdiens.

Raksta turpinājums - lapa #1
Foto: in.ua
Šodien mēs pacentīsimies pastāstīt par pašiem svarīgākiem likumiem, kurus gatavojot ievēro gan pavāri, gan mājsaimnieces.
Foto: in.ua
Mērču dažādība

Dažādība franču virtuvē, bieži vien ir pateicoties mērcēm. Angļiem pat ir joks par šo tēmu, ka „Anglijā ir 300 reliģijas un 3 mērces, bet Francijā ir 3 reliģijas un 300 mērces”.

Pašlaik franču virtuvē ir vairāk nekā 3 000 mērču, katra no tām ir unikāla. Nemainot produktus, bet, mainot mērces, var izveidot interesantu un bagātīgu svētku galdu. Starp citu, dažas no šīm mērcēm ir kļuvušas par „savām” arī mūsu virtuvē: bešamel, majonēze un tml.
Foto: in.ua
Sieru plates

Līdzīgi arī siers ir interesants akcents franču virtuvei. To pievieno pie ēdieniem, mērcēs un ēd pat kā desertu.

Pašlaik ir pat līdz 400 dažādu sieru šķirņu, no kuriem pašas slavenākās: „Emmentaļ”, „Bri”, „Kamamber”, „Rokfor” un tml. Sieri garšo dažādi: sāļi, saldi, maigi, cieti, mīksti, mājas, ar pelējumu, vīnā, salātos, uz maizes, zupā. Var atrast vēl neskaitāmus piemērus, kā izmantot šo produktu.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 21:48 26.12.2018mhm
kā ir sevi jānīst, lai tā izķēmotu...
0 0 12:05 26.12.2018didam
ak Dievs. Varbūt tad nemeklējiet sievietes, ja jau jūs tā jāliek mierā? Pārcelieties uz dzīvi uz vientuļas salas, un būs jums miers ;)
Secinājums viens - slima cilvēka pārdomas par to, ko viņš viskvēlāk vēlas....
0 0 23:53 18.12.2018Krista
Tā kā rakstīts, ka torti nevar sabojāt un nevar nesanākt, nolēmu izmēģināt. Tomēr ar musu kaut kas nesanāca. Uz 500 ml saldā krējuma 80g sausā pudiņa sanāca negarsiga miltaina masa. Nodomāju, varbūt kļūda gramos un vajadzēja tomēr 1 paciņu (40g).Pielēju vēl saldā krējuma. Miltaina garša nebija vairs tik izteikta, bet tomēr saglabājās. Krējums arī nesaputojās. Nācās izliet ārā, skriet uz veikalu pēc vēl saldā krējuma un želatīna.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2019