Piecas receptes vakariņām no zivīm!

Advertisement
Advertisement

Nav ideju vakariņām? Varbūt šovakar vēlies pasniegt kādu zivs ēdienu? Ieskaties, mums ir dažas receptes!

Raksta turpinājums
1. Zivs franču gaumē

Sastāvdaļas
- 500 gr zivs filejas
- 1 gb tomāts
- 1 ēdamk. dabīga jogurta
- 75 gr siera ar zemu tauku saturu
- sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana
Zivs fileju sagriezt nelielos gabaliņos. Pievienot sāli, piparus un atstāt uz 15 – 20 minūtēm. Izlikt cepamā traukā. Nākamo kārtu liekam ar šķēlēs sagrieztiem tomātiem. Tad nosmērējam ar jogurtu. Uz smalkas rīves sarīvējam sieru un uzliekam visam pa virsu. Liekam cepeškrāsnī uz 30 – 40 minūtēm.
Gatavs!

2. Baltā zivs ar mērci un dārzeņiem

Sastāvdaļas
- 1gb sarkana paprika
- 1 gb vidējs tomāts
- 1 gb laims
- 500 gr jebkuras baltas zivs filejas
- ½ baltā sīpola
- 2 daiviņas ķiploka
- baziliks, pētersīlis, rozmarīns, pipari, kurkuma
- olīveļļa

Pagatavošana
Blanšējam tomātu! Nebaidāmies, lai arī skan baisi – viss ir vienkārši. Iegriežam tomāta virsmā nelielu krustiņu ar nazi, uzlejam verdošu ūdeni un atstājam uz pāris minūtēm. Noņemam mizu un izņemam sēkliņas. Smalki griežam papriku, tomātu, sīpolu, baziliku un pētersīli. Pannā liekam sīpolu un ķiploku ar 3 ēdamk. ūdens. Pievienojam papriku un pāris minūtes sautējam. Pievienojam tomātu, baziliku, pētersīli, kurkumu un maltos melnos piparus. Izspiežam laima sulu un pievienojam. Sautējam vēl 5 – 6 minūtes. Mērce gatava! Uzsildām cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mazgājam zivs fileju, ieliekam cepamā traukā. Uzlejam mērci uz zivs, pa virsu liekam rozmarīnu (ja ir vēlēšanās). Sautējam 20 minūtes.
3. Tilapija ar ķiploku un citronu

Sastāvdaļas
- tilapijas fileja
- sviests
- 3 citrona šķēlītes
- šķipsna sausā ķiploka pulvera
- pētersīlis, dilles (ja ir vēlēšanās)
- sāls

Pagatavošana
Uzsildiet cepeškrāsni uz 180 grādiem. Nosusiniet fileju ar salveti, apsāliet, apberiet ar ķiploka pulveri. Ielieciet fileju cepamā traukā vai folijā. Sviestu sagrieziet mazos kubiņos un uzlieciet uz filejas. Lieciet zivi karstā cepeškrāsnī uz 15 – 20 minūtēm. Sagrieziet citronu šķēlēs. Izņemiet zivi no cepeškrāsns. Atveriet foliju vai noņemiet vāku, ja tādu izmantojāt, un uzlieciet citronu pa virsu filejai. Turpiniet cept zivi ar citronu 5 – 7 minūtes. Iesaku pasniegt ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem, kopā ar zaļiem dārzeņiem (brokoļi, sviesta pupiņas). Man personīgi patīk krāsu gamma šajā gadījumā. Ar sviesta mērci, kura sakrāsies zem zivs var apliet ēdienu. Šāda tilapija lieliski glabājas ledusskapī 2 – 3 dienas.

4. Kuprlasis cepts krēmīgā sēņu mērcē

Sastāvdaļas
- 1gb kuprlasis
- 200 gr meža sēņu
- 2 gb sīpolu
- 5 ēdamk. krējuma
- 100 – 130 ml piena
- zaļumu
- garšvielas
- 100 gr cietā siera
- citrons

Pagatavošana
1. Sagriezt zivi gabalos, apbērt ar sāli, pipariem un apliet ar citronu. Nolikt uz 20 minūtēm.
2. Sagatavot mērci: sagriezt sīpolu, novārīt sēnes. Vispirms sacep sīpolu eļļā līdz zeltainai krāsai. Pievieno sēnes, apmaisa, pieliet pienu un krējumu. Visu kārtīgi apmaisa. Pievieno garšvielas un zaļumus.
3. Zivi ieliek cepamā traukā, apliet ar mērci, likt sakarsētā (200 grādi) cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
4. Izņemt un apbērt ar sieru un turpināt cept 15 – 20 minūtes līdz zeltainam tonim.
5. Gatavu ēdienu apbērt ar svaigiem zaļumiem.
5. Cepta zivs fileja ar sinepēm

Sastāvdaļas
- 500 gr baltās zivs fileja
- 2 ēdamk. sinepes ( maigas)
- olīveļļa
- garšvielas

Pagatavošana
Uzsildīt cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Nomazgāt fileju ar aukstu ūdeni un nosusināt ar salveti. Nosmērēt ar olīveļļu, apbērt ar sāli un pipariem no abām pusēm. Virskārtu nosmērēt ar plānu sinepju kārtu. Uzlikt uz cepešpannas, kura iepriekš noklāta ar foliju. Cept karstā cepeškrāsnī 15 – 20 minūtes, līdz zivs ir gatava.

Interesantas un vērtīgas receptes?! Atbalsti mūsu portālu – dalies!

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 15:07 14.11tickettothemoon
Skorpioni ir vienmēr neizturami!
0 2 23:34 01.11amigo
Dievieteem rasna dirsa!!
0 2 14:26 21.10Anna
Pilnībā piekrītu!

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2017