Populārākās kļūdas, kuras mēs pieļaujam ēdiena gatavošanas laikā

Advertisement
Advertisement

Dodoties uz virtuvi, lai pagatavotu kārtējo kulinārijas šedevru, mēs automātiski pieļaujam kaudzi kļūdu par kurām pat nespējam iedomāties. No pašas bērnības mēs skatījāmies, kā gatavo mūsu mammas un vecmāmiņas un tagad mēs tieši tāpat kā viņas nomazgājam makaronu pēc pagatavošanas, lai viņi nesaliptu, vāram kartupeļus ar atvērtu vāku, nespējam sagaidīt un ēdam apdedzinoties vēl neatdzisušu kēksu, arī tāpat mēs pieļaujam daudz citu kļūdu, kuras nav vērts darīt.

Avots un foto

Raksta turpinājums
Vai cept olīveļļā?
Kad mēs gatavojam ēdienu no Vidusjūras virtuves, roka pati ceļas pēc olīveļļas. Pie tam vēl, lai ēdien iznāktu vēl labāks, mēs izvēlamies priekš cepšanas dārgu eļļu. Tomēr labāk ir pataupīt eļļu priekš salātiem, vai kāda cita ēdiena. Degšanas temperatūra eļļai extra virgin ir samērā zema, tāpēc ir risks sabojāt pārtiku ar deguma piegaršu. Izmantojiet parastu rafinētu olīveļļu.
Kad zupā likt tomātus?
Steidzoties bieži gribas katlā ielikt visus produktus vienlaicīgi, lai viss gatavotos jau bez mūsu palīdzības. Dažos gadījumos tas, laikam var izdoties, bet ne tad, ja ēdienā ir vajadzīgi tomāti. Lai izbēgtu kļūdas, atcerieties zelta likumu: skābums ( bet tomāti tas ir dārzenis kuram tā skābe ir daudz ) paātrina gaļas izvārīšanos, bet neļauj izvārīties dārzenim. Tātad, ja jūs gatavojat piemēram zupu, tad tomātus vai tomātu pastu vajag likt klāt kad kartupeļi, burkāni, kāposti jau ir izvārījušies. Ja jūs sautējat gaļu, tad tomātus pievieno pievieno uzreiz, tad gaļa kļūs vēl mīkstāka un maigāka.
Vai ir jālej ārā pusizdzerts vīns?
Jā, arī vīns zaudē savu garšu un aromātu, ja ilgāk pastāv un kurš gan gribēs to dzert nākamajā dienā. Bet vai tas ir jālej ārā? Tā ir liela kļūda, jo jūs varat atrast kādu recepti kur šo vīnu izmantot pie gaļas vai mērcē. Priekš mūsdienīgās ekonomijas tas ir ļoti pareizi un tomēr, kad tas jūs atvērsiet laba vīna pudeli, lai vienkārši pagatavotu gaļu?
Vai mazgāt makaronus pēc izvārīšanas?
Atbilde: NĒ, tā ir kļūda. Lieta tāda, ka šis ieradums aizgāja no padomju laikiem, kad pārdošanā bija tikai makaroni no kviešu miltiem. Tādi makaroni salipa, ja viņus uzreiz neizskaloja. Šodien mums pārdošanā ir no cietajiem kviešiem gatavotie makaroni, viņi nesalīp, ja vāra tos lielā daudzumā ūdens, bez vāka. Ja viņi tomēr ir sākuši salipt, pievienojat mazliet sviesta vai augu eļļas.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 21:58 21.03Oje
Meitene sevi vienkārśi izkropļojusi
1 0 21:52 28.02Andris
Galìgs sviests , bet ja tà uzvedàs , kà uzrakstits , tad jeb kuru var tàdu personu, tiešàm var saukt par kretìnu.
0 0 01:05 24.02Martzello
Mīlestība starp sievieti un vīrieti ir viņu abu dvēseļu (prātu, jūtu, gribas) realizēšana vienam pret otru savstarpēji laimīgā harmonijā.
Advertisement

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2019