Vīramāte – itāliete iemācīja pagatavot retu, bet gardu ēdienu – salame di verdura!

Advertisement
Advertisement

Nedaudz mana bērnības draudzene atbrauca ciemoties uz dzimteni no Itālijas. Viņa pavisam nesen iepazinās ar patīkamu itālieti, kurš drīz vien viņu bildināja un aizveda pie sevis.


Man par izbrīnu, draudzene neaprobežojās tikai ar godīgas sievas un mājsaimnieces lomu, viņa pabeidza vizāžistes kursus un nu strādā nelielā skaistumkopšanas salonā.

 

 

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Atbraucot mājās, viņa uzaicināja visus draugus uz itāliešu vakariņām. Vakara nagla bija īpašs sacepums – salame di verdura (tulkojumā salami ar dārzeņiem). Izrādījās šis ēdiens – īsta viņa vīra ģimenes relikvija.

Sievietes nodeva šo recepti no mātes meitai, no vīramātes vedeklai, no paaudzes paaudzē. Es izjautāju draudzeni par šī sacepuma pagatavošanas niansēm un lūk, ko viņa man pastāstīja…
Itāļu sacepums

Sastāvdaļas

• 600 – 700 gr miltu;
• 4 olas;
• 3 l ūdens;
• 1 kg spinātu;
• 300 gr cietā siera (derēs parmezāns, tilziteris, gauda, holandiešu);
• 1 tējk. sāls;
• 250 gr sviesta;
• 50 gr olīveļļas.
Pagatavošana

1. Iepriekš sagatavojiet spinātus: ievietojiet noskalotos zaļumus katlā un uzlieciet to uz neliela uguns. Kad parādīsies sula, pievienojiet olīveļļu.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 14:00 13.10nutella
Īsts spoks un ne jau nu 25 gadi, bet 45.
0 0 11:56 23.09glino
Kārtējie murgi.
0 0 18:06 17.09Inese
Ko var muldēt....

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © TikaiDaile.lv 2012 - 2017